Tickets boeken

Hartelijk welkom bij museum Catharijneconvent!
Selecteer hieronder de lezing van uw keuze. U reserveert één ticket, ook als u met meerdere mensen via dezelfde computer deelneemt aan de lezing.
U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving per e-mail. Controleer zo nodig uw spambox. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op via online@catharijneconvent.nl of bel tijdens kantooruren 030-2313835. Bezoekadres: Lange Nieuwstraat 38, 3512HP Utrecht


 Maak hier uw keuze
Maria in de vroeg-Christelijke kunst
De unieke Byzantijnse ikoon van de Moeder Gods Hodegetria in de Schatkamer van Museum Catharijneconvent is een van de schaarse ivoren plaquettes die 1000 jaar geschiedenis hebben overleefd. Deze ikoon is het uitgangspunt voor een lezing, waarin verschillende Byzantijnse iconografieen van de Moeder Gods worden toegelicht, en de invloed die zij hadden op de westerse schilderkunst. Kunsthistorica Desiree Krikhaar vertelt er meer over.
De Tempelberg, het onzichtbare zichtbaar maken
De maquette van de Tempelberg in Jeruzalem heeft een lange levensgeschiedenis. Deze uiterst nauwkeurige 3-dimensionale visualisatie van de heilige plaats is in de tweede helft van de negentiende eeuw onder uitzonderlijke omstandigheden vervaardigd in Jeruzalem. Daarna is het verscheept naar Nederland en jarenlang tentoongesteld in het Bijbels Museum van ds. Leendert Schouten in Utrecht. Dr.Hermine Pool vertelt er graag meer over.
Schilderkunst uit de 16e en 17e eeuw
In 2023 organiseert het museum een tentoonstelling over 16e en 17e eeuwse schilderkunst uit Antwerpen en Amsterdam. Een van de kunstenaars die binnen deze expositie een grote rol speelt is Pieter Aertsen (1508?-1575). Conservator Micha Leeflang vertelt u er graag meer over.

Opgelet!

Er zitten nog items in uw winkelmandje. Als u zich afmeldt, dan zullen deze verloren gaan.

Wilt u verder gaan?


Opgelet!Opgelet!